Home  | Nieuw(tje)sbrief Restanten Verkoop  | Kennismaken maken met de Native American Flute  | Hoe kan ik bestellen?  | Help Als Het Misgaat Met Bestellen
    Ajapajapam, De Nieuwe Tijds Winkel -
 Winkelwagen  [Nederlands]
Zoek
Producten
  Indianen Fluiten
  Boeken
  Tom Kenyon
  Asher Quinn
  Doreen Virtue
  Gabriëlle Roth
  CD / DVD / Video
  Kundalini Boeken
  Kundalini Muziek
  Tarot
  Orakelvormen
  Verzamelaars (Tarot e.d.)
  Diverse Spelen
  Wicca/ Heksen
  Zuivere Geuren
  Gezondheid
  Helende Symbolen
  Verrassingen
Extra
  Nieuw(tje)sbrief Restanten Verkoop
  Kennismaken maken met de Native American Flute
  Kontakt
  Alg. Leveringsvoorwaarden
  Service
  Hoe kan ik bestellen?
 CD / DVD / Video | Cd's | A t/m Z Aanbevolen


Muziek (de lijst is volstrekt onvolledig), die eigenlijk niet in een hokje te plaatsen is (als dat zou moeten), maar die wij zo bijzonder of apart vinden, dat wij hopen, dat meer mensen er op deze manier mee (willen) kennismaken. Noem het maar onze wens tot delen. En als je vindt, dat we soms wat enthousiast zijn over het één en ander .... dan klopt dat. Sommige dingen zijn ook zo mooi .................


  « Vorige- 1-2-3-4 -Volgende »
Samarkand & Beyond    
  Dilnura, Mashriq, Abror Zufarov
Vanuit het eens halfweg de legendarische Zijderoute gelegen Oezbekistan in centraal Azië komt de muziek op deze cd. Een verzameling van traditionele en hedendaagse muziek uit oude, exotische steden als Bukhara, Samarkand en Tashkent. Een collectie van eeuwenoude makams, liefdesliederen en devotionele (volks-)liederen, gespeeld op traditionele instrumenten. Een groot deel is ouder dan al onze Westerse muziek, de toonverhoudingen vaak natuurlijk ('rein') en de melodieën raken je hart en ziel. Muziek die we letterlijk ongehoord kunnen noemen, al herkennen we elementen uit de Arabische wereld, uit Mongolië, uit Turkije en zelfs uit China. Een mooie voorbeeld is de zangeres Dilnura Qodirjonova, die met een krachtige stem verscheidene nummers letterlijk bezielt, zichzelf daarbij begeleidend op de 'dutor'. Of de groep Mashriq, die vele stijlen beheerst en arrangementen maakt, waar ook de Westerse popmuziek uit weet te tappen. Of multi-instrumentalist Abror Zufarov, die werkelijk weet te betoveren met zijn klanken. Deze cd kent  -in elk geval voor onze verwende oren-  geen makkelijke muziek. Maar als je bereid bent echt te luisteren, dan zal je zeker beloond worden en zal de ware en pure schoonheid zich toch makkelijk openbaren. Heel veel informatie in het mooi geïllustreerde boekwerkje.


  21,90 euro
Aantal
Samarkand & Beyond
 
Sutras    
  Donovan
Donovan, ooit de Engelse Bob Dylan genoemd, maakte in de jaren 60 en 70 protestsongs en verdween langzaam uit zicht in de Flower Power beweging, ook door een aantal platen te maken die zowel poëtisch als onbegrijpelijk waren. Onder leiding van producer Rick Rubin is hier een hele andere Donovan te horen. Songs vanuit zijn hart, een hele akoestische setting en van begin tot eind gevoel. Sutras kun je hier het best vertalen met 'statements' en elk van de 14 nummers is een min of meer tedere verklaring. Luister bv naar 'Everlasting Sea', 'Deep Peace' of 'Nirvana' en je bent verkocht. CD is niet meer in druk en sporadisch nog te vinden.


  21,90 euro
Aantal
Sutras
 
Morocco, Traditional Songs & Music    
  Nour Eddine
In het inmense gebied der Berbers en tal van andere (nomadische) Sahara volken is Gnawa de 'medicijnmannen'-muziek, waarbij in eerste instantie de gebruikte instrumenten opvallen: gimbri (luit),  qraqebs (metalen castagnetten), drums (als de t'ebl en bendir) en zelfs het Afrikaanse broertje van de doedelzak. Over deze luide klanken heen weven zangstemmen vaak een vraag en antwoord patroon. De trancevorm van de Gnawa (het oproepen van de Spirits) is dan ook meer dan opzwepend te noemen. Door het nomadisch bestaan van de vertolkers, zijn er vele invloeden van buitenaf in deze muziek opgenomen. En dat maakt juist dit album zo ontzettend boeiend. Want componist, zanger en muzikant Nour Eddine houdt zich vooral bezig met de spirituele en veel rustiger kant van deze muziekvorm, waardoor deze invloeden nog beter hoorbaar zijn. Het binnensluipen van Arabische invloeden is in dit gebied goed te begrijpen. Maar het opvallendst is de aanwezigheid van  de midden-Afrikaanse dansmuziek, zoals we die bijvoorbeeld kennen uit Mali. Ingewikkelde, voor ons soms nauwelijks te volgen ritmes, die juist deze Gnawa spanning, diepte en kleur geven. Vooral deze invloeden in de muziek van Nour Eddine maken deze cd zeer aangenaam en boeiend om te beluisteren. Om het voorzichtig te zeggen: voor een liefhebber van wereldmuziek is dit een absolute must.


  20,50 euro
Aantal
Morocco, Traditional Songs & Music
 
Tao Of Healing    
  Dean Evenson & Li Xiangting
West ontmoet Oost in helende muziek. Evenson (Amerikaans fluitist) en Li (Chinees GuQin meester) hebben oorstrelende muziek gemaakt. Open heldere melodiën van een onaardse schoonheid. "Helend" als in je beter en beter voelen.


  20,99 euro
Aantal
Tao Of Healing
 
Healing the Holy Land    
  Dean & Dudley Evenson
"Peace Trough Music" is het thema waar Dean Evenson (en nu ook zijn zoon Dudley) hun hele (muzikale) leven aan ophangen. Ook in dat opzicht is dit een boeiende, gevarieerde en bijzondere cd. Het betreft hier een unieke samenbreng van Joods, Christelijke en Moslim muziek uit het Midden-Oosten. Onroerende en diepgevoelige muziek, heilige liederen en songs (o.a. in het Aramees, Farsi en Hebreeuws), die weergeven van een eeuwig verlangen naar vrede. Oeroude roots in een gematigd nieuw jasje, met respect. Hoe verschillende de mensen ook denken te zijn geworden, de muziek is afkomstig van 3 geloven, maar allemaal afstammelingen van Abraham. Naast Dean en Dudley zijn te horen Azam Ali (Iran), Halla Bassam (Irak), Sevara Nazarkhan (Uzbekistan), Omar Faruk Tekbilek (Turkije), Jai Uttal (Kirtan), Fadia El-Hage (Libanon). Maar ook Lydia McCauley (Gotisch Latijn) en Ofer Golany (Israël). Zeer bewogen, beladen en prachtige cd.


  20,50 euro
Aantal
Healing the Holy Land
 
Caminhos Do Vento    
  Flor d'Luna
Iberische klanken uit de Achterhoek? Leg de cd in de speler en druk op play en luister bijna een uur lang ademloos naar deze muziek. Wat is dit? Portugese Fado-muziek met hier en daar stevige Flamenco invloeden, fantastisch gitaarspel en daarbovenop een stem! Verslavend mooi, al is deze muziek commercieel gezien in Nederland misschien niet de meest voor de hand liggende. Maar wat zou het. Ik kijk vertwijfeld naar het hoesje: inderdaad, die is een product uit  Gelderland. De gitarist (wat een prachtige aparte stijl) is Marcel Verheugd en de zangeres (echt een hemelse stem) is Carla Koehorst. Samen vormen zij het duo Flor d'Luna. Vanaf de eerste klanken waan je je diep in Zuidwest Europa en de cd blijft tot het laatste akkoord boeien en intrigeren. Hoe kunnen mensen zo'n prachtige muziek maken zonder nu al wereldberoemd te zijn? Want dit is absolute wereldklasse. Het beste woord voor deze cd? Genieten.


  17,50 euro
Aantal
Caminhos Do Vento
 
Awakening Remenbrance    
  Gentle Thunder
Gentle Thunder is een mevrouw, die met het grootste gemak de meest uiteenlopende instrumenten bespeeld. En goed! Zo bestaat er een cd met Native American Flute muziek, maar we nemen deze op, omdat alle nummers door haar gecomponeerd, gearrangeerd en uitgevoerd worden. Met als hoofdinstrument de Hammer Dulcimer (Santoor). Met dit, buiten de klassieke Indiase en Zigeunermuziek niet zo bekende instrument, weet zij letterlijk de gevoelige snaar te raken. Verzachtend, vol passie, geïnspireerd en grondend.


  20,40 euro
Aantal
Awakening Remenbrance
 
Origins    
  Jillian Goldin
Mysterieus en oud, en toch hedendaags en innovatief, origineel. Origins roept hoe dan ook emotie op als je luistert naar de passie waarmee dit album gemaakt is. In de verte doet het soms denken aan het beste van Keltische muziek, maar dat is het niet. Misschien komt dat door de stem van Jillian, die kristalhelder en krachtig is. Maar het is meer op deze cd. Haar stem is zo prachtig dat het een instrument lijkt te worden, dat opgaat in de begeleiding. Of andersom. Het is niet te beschrijven maar wel erg mooi.


  20,50 euro
Aantal
Origins
 
Percu Dance (DVD)    
  Guem
Guem? Meneer Guem! Van origine uit Nigeria heeft Guem de (Afrikaanse) percussie wereld mede vorm gegeven. Master op alle mogelijke percussie instrumenten, hanteert hij ook eigen stemmingen van trommels, bouwde hij complete stellages van trommels (waar hij dan in het midden staat) en speelt als het moet of als het mag net zo makkelijk de begeleiding met zijn linkerhand en tegelijkertijd de solo partij met zijn rechterhand (of andersom). Solist met een geweldig improvisatie vermogen maakt muziek, waar NIEMAND bij stil kan blijven staan. We hebben al jaren meedere cd's van Guem in het assortiment maar nieuw is de dvd "Guem Percu Danse". En dat is smullen. Wij hadden de man zelf alleen gezien op cd hoesjes, en dan is dit toch wel weer een stapje verder. Op deze dvd 1 1/2 uur live Guem en daarbij een percussie cursus met Djembe, Bongo, Kongas en Darbouka en ook nog lessen Afrikaanse dans door Guem. Een mooi compleet verhaal en mensen, dat swingt echt je dvd speler uit. Pas maar op!


  29,95 euro
Aantal
Percu Dance (DVD)
 
Cameléon    
  Guem
Al twintig jaar houden wij van Guem en we kennen veel cd's en video's/ dvd's van hem. Nu kwamen we ineens een geheel onbekende cd van Guem op het spoor, die officieel al lang uitverkocht is: 'Cameléon'. Nu eens niet met al zijn bekende(re) nummers erop, hoewel Cameleon en Joyau zeker eerder uitgebracht zijn. Bijna een uur lang luisteren naar twaalf onbekende nummers van een oude bekende! Feest, want ook op deze cd is het weer volop genieten van het doorzichtige, open en melodieuze trommelspel, vol Afrikaanse en Arabische invloeden. Misschien iets forser dan zijn gemiddelde werk, maar ook met zeer ingetogen en haast sensueel drumwerk. Aangezien er op het hoesje geen enkele informatie staat, hier Guem in het kort: vanuit Nigeria kwam hij, via een aantal jaren in Algerije, op zijn zestiende in Frankrijk terecht waar hij werk vond als percussionist. Hij wilde echter solo en melodie spelen en ontwikkelde een vorm van trommelen (vooral djembé en conga), waarbij hij zowel melodie als begeleiding speelt. Niemand staat stil bij de muziek van Guem. Ook op deze cd weer het bewijs dat de man veel kan. Heel veel. Adviesprijs was 20,50, nu voor ........


  15,00 euro
Aantal
Cameléon
 
  « Vorige- 1-2-3-4 -Volgende »
Winkelwagen
Aantal Product

 Winkelwagen

Aanbiedingen
Wij doen graag ons best voor je !